Over Prins Kavelhof

Assistentiewoningen als antwoord op toenemende vergrijzing

Door de toenemende vergrijzing vraagt Vlaanderen aan de gemeenten via het Vlaamse woonzorgdecreet om zelfredzaamheid bij hun oudere inwoners te stimuleren door woningen in de gemeente te voorzien, geschikt voor levenslang wonen. Men gaf dit de naam van assistentiewoningen. Omdat Brasschaat gemiddeld zelfs sneller vergrijst dan de gemiddelde Vlaamse gemeente zorgde het OCMW van Brasschaat ervoor dat op de site Prins Kavelhof 191 assistentiewoningen gerealiseerd kunnen worden.

De Groep Van Roey, een bekend en betrouwbaar bouwbedrijf uit de streek staat samen met Familiehulp, de grootste dienstverlener van thuiszorg in Vlaanderen, garant voor het welslagen van dit project.

Prins Kavelhof in het hart van de gemeente

Prins Kavelhof is gelegen nabij het centrum van Brasschaat. Waar men vroeger huisvesting voor ouderen voorzag op plaatsen waar het enkel rustig wonen is, gaat men nu op zoek naar locaties in het centrum van een gemeente, vlakbij voorzieningen en midden in het gemeenschapsleven. In dit project hebben we het geluk dat we de ideale combinatie kunnen aanbieden van centrale ligging en rustige omgeving.

Levenslang wonen in een groene omgeving

Op de site worden erkende assistentiewoningen gerealiseerd. Bewoners weten dat de woning aan alle kwaliteitsnormen voor een assistentiewoning zullen voldoen. Deze normen zorgen ervoor dat het ouder worden in een dergelijke woonst geen extra hindernissen oplevert. Hierbij wordt aan allerlei aspecten gedacht:

In het ontwerp van het project is men ook op zoek gegaan naar kwaliteit. Zo behoudt het ontwerp het karakter van een parkomgeving. Daarom zijn zo weinig mogelijk verhardingen voorzien, maar wel duidelijke voetgangersroutes en een open ruimte in het centrum van de ontwikkeling.

Prins Kavelhof concreet

In totaal worden 12 paviljoenen opgericht en een ontmoetingsruimte vooraan. Alle paviljoenen worden onderling verbonden via een pergola, zodat elke verplaatsing ook aangenaam kan verlopen. Prins Kavelhof biedt rust en privacy aan zijn bewoners, in hun eigen appartement. Tegelijkertijd voorziet het project in mogelijkheden om deel te nemen aan een lokaal sociaal netwerk, via een ontmoetingsruimte, petanquebaan, speeltuin en andere voorzieningen op en naast de site. Voor het ontwerp van de site ging Van Roey Vastgoed een samenwerking aan met Poponcini en Lootens, AR-TE, Arcadis en Urban Landscape, allen gerenommeerde spelers in hun vak.

Bekijk hier meer beelden van Prins Kavelhof

Hebt u vragen?

Stuur een e-mail naar info@prinskavelhof.be of bel naar 03 340 18 70.

Je kan ons vinden op volgend adres:
Van Hemelrijcklei 80
2930 Brasschaat

Onze partners

Het OCMW heet voluit ‘openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn’. Ze zorgen voor het welzijn van iedere burger.

Website van het OCMW »

De gemeente Brasschaat vergrijst, net als heel Vlaanderen. Meer dan 27% van de Brasschaatse inwoners zijn 60+. Tegen 2020 zal dat 30% zijn. Daarom bouwt de gemeente de mantel en thuiszorg uit.

Website van de Gemeente Brasschaat »

Familiehulp is de grootste dienst voor gezinszorg (thuiszorg) in Vlaanderen. Het is een autonome v.z.w. binnen de christelijke werknemersorganisaties beweging.net.

Website van Familiehulp »

Bij Van Roey Vastgoed bouwen en verkopen we geen vastgoed, maar creëren we plekken. Plekken waar het aangenaam leven is en die perfect verweven zijn in de bestaande omgeving. We creëren vernieuwde stukjes stad en gemeente die we willen teruggeven aan haar bewoners. We bouwen een thuis voor jou én zorgen ervoor dat andere functies vlakbij zijn.

 

Als we een nieuw project uitwerken vinden we ‘verrassingen’ daarin uitermate belangrijk: een verborgen pleintje, een daktuin waar je het niet verwacht of een bijzonder cafeetje op een fijne locatie.

 

We maken deel uit van een familiale groep die reeds 275 jaar bestaat. Onze cultuur wordt gekenmerkt door een open vertrouwensrelatie met onze klanten. Betrokkenheid en kwaliteit zijn onze garanties. Als Van Roey Vastgoed bouwen we niet alleen met maar vooral voor mensen en dit al 25 jaar lang.

Website Van Roey Vastgoed »